Hyvät kiinteistöpalvelut taloyhtiöille pitävät kiinteistön arvon korkealla

Kiinteistöala on muuttunut viime vuosikymmenien aikana aina vain merkityksellisemmäksi osaksi nyky-yhteiskunnan rakennetta. Siinä missä ennen vanhaan kerrostalon osakkaat pitivät yhteisiä pihatalkoita kunnostaakseen kiinteistön viheralueita, toimii nykyään sitä varten palkattu viherrakennusfirma. Ja siinä missä yksi taloyhtiön osakas saattoi toimia lumityöt tekevänä talonmiehenä, toimii nykyään erikseen palkattu huoltoyhtiö tai kiinteistönhoitaja. Jopa taloyhtiön kokoukset ovat muuttuneet, sillä niissä on osakkaiden lisäksi aina mukana yhtiön operatiivinen johtaja eli isännöitsijä. Kaikki nämä taloyhtiön hoito- ja ylläpitopalvelut kuuluvat kiinteistöpalvelujen piiriin.

Erilaisia palveluja tarpeen mukaan

Jos taloyhtiö koostuu pelkästään toimistoista tai siinä on paljon toimistoja, on tällaisessa taloyhtiössä hieman erilaiset kiinteistönhuoltotarpeet kuin sellaisessa, jossa on asuntoja. Toimistorakennuksissa saattaa sisääntuloaulassa olla vahtimestari tai jopa turvamies. Siellä voi myös olla vastaanottovirkailija, joka ilmoittaa kyseiseen toimistoon vieraan saapumisesta. Nämä ovat niin sanottuja käyttäjäpalveluita, joita taloyhtiöön voi tilata kiinteistöpalveluiden tarjoajilta.

Jos kyseessä on asuinkiinteistöyhtiö, siellä harvemmin työskentelee edellä mainittuja henkilöitä. Asukkaille olennaisia palveluita käyttäjäpalveluiden sijaan ovat kiinteistön hoito- ja ylläpitopalvelut. Näihin kuuluvat muun muassa yhteisten tilojen siivous, pihanhoito, lumityöt ja teknisten laitteiden huolto. Isännöitsijä on kaikissa kiinteistöyhtiöissä yhtä tärkeä, koska hän vastaa yhtiökokouksen päätösten toteuttamisesta.

Isännöinti- ja kiinteistöpalvelun ero

Internetin ja mainonnan syövereissä käytetään sekä isännöinti- että kiinteistöpalvelu-termiä suloisesti sekaisin. Niillä on kuitenkin ero. Isännöinti kuuluu kiinteistöpalveluihin, joka on yläkäsite. Mutta vaikka näin onkin, isännöintipalveluita voi myydä ilman, että myy kaikkia kiinteistöpalveluita. Asiakas voi näin ollen ostaa isännöintipalvelun yhtäältä ja muita kiinteistöpalveluita toisaalta. Tällöin on varmistettava, että kiinteistönhoitaja voi olla saumattomassa yhteistyössä isännöitsijän kanssa. Tiedon esimerkiksi teknisten laitteiden vioista täytyy kulkea saumattomasti isännöitsijälle, joka tekee toimeksiannon niiden korjauksesta.

Kiinteistöpalvelut taloyhtiöille ammattitaidolla

Mikäli taloyhtiö haluaa kattavat kiinteistöpalvelut, sen on viisasta valita markkinoilta firma, jonka palveluiden lista on laaja. Tällöin taloyhtiö saa samalta palveluntarjoajalta sekä kiinteistönhoitajan, isännöitsijän että toimitilahuoltajan. Isännöitsijän rooli on kaikkein vastuullisin, koska siihen kuuluu taloushallintoa ja isojen päätösten tekoa. Yhtiökokous antaa isännöitsijälle toimivallan, minkä vuoksi isännöitsijän on nautittava taloyhtiön luottamusta. Kiinteistöpalvelut taloyhtiöille kattaa usein myös viheralueiden hoidon ja lumitöistä huolehtimisen. Ammattitaitoisten kiinteistöpalveluiden ansiosta taloyhtiön tilat pysyvät kunnossa ja pitävät arvonsa.

Kiinteistöpalvelut tarjoaa: Vuokrapalvelu Oy Rajala.tag:
325 sanat