Kiinteistöpalvelu hoitaa talotekniikan, huollon ja kiinteistön kunnossapidon

Kiinteistöpalvelu hoitaa talotekniikan, huollon ja kiinteistön kunnossapidon

Kiinteistöpalvelut hoitavat monenlaisia tehtäviä taloyhtiössä. Jokaisessa taloyhtiössä on paljon erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä, kuten esimerkiksi lumen auraus, julkisivujen kunnossapito, julkisivujen maalaus, ovenavauspalvelut ja porrassiivous, joihin palkataan ulkopuolinen firma, yleensä kiinteistöpalvelu, hoitamaan niitä. Tällä kertaa aiheena blogissa kiinteistönhoito eri vuodenaikoina. Tämänkertaisessa kirjoituksessa on keskitytty pimeinä vuodenaikoina, eli syksyllä ja talvella kiinteistössä tehtäviin töihin. Lue vinkit, minkälaisia ratkaisuja kiinteistössä kannattaa tehdä asumisviihtyvyyden ja asumisturvallisuuden lisäämiseksi.

Kiinteistöpalvelu auraa lumet, hiekoittaa ja huolehtii valaistuksesta talvella

Talvella kiinteistöpalvelun tärkeimmät tehtävät ovat lumityöt, joita tehdään aamusta iltaan sellaisina päivinä, jolloin sataa lunta. Kulkuväylät pyritään aina saamaan puhtaaksi lumesta mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen ne hiekoitetaan liukkauden torjumiseksi. Kiinteistössä kannattaa myös huolehtia riittävästä valaistuksesta pimeinä vuodenaikoina. Kannattaa kiinnittää huomiota myös se, että valaistus toimii ja rikkinäiset lamput vaihdetaan välittömästi. On myös mahdollista valita energiaa säästäviä LED-valoja ja niitä on mahdollista myös ohjata erilaisilla automaattisilla menetelmillä, kuten liiketunnistin, ajastin ja hämäräkytkimet. Pihan valaistus tulee suunnitella huolella niin, että se ei häiritse kiinteistön asukkaita tai naapureita. Valaisimien ja niihin tulevien lamppujen tulee myös sopia käytettäväksi ulkona.

Syksyllä kannattaa tarkistaa lämmityksen ja sähkölaitteiden toimiminen

Ennen talven tuloa on hyvä tarkistaa kaikkien lämmityslaitteiden toimivuus, myös huoneistokohtaisesti, kuten myös tiivisteiden kunto. Jos ikkunoista tai ulko-ovesta vetää, kannattaa tiivisteet uusia. Syksyllä kiinteistöpalvelu tarkistaa myös lämmitystolppien kunnon parkkipaikalla, koska vialliset lämmitystolpat syövät paljon energiaa ja ei ole myöskään mukava yllätys, jos ne eivät pakkasaamuina toimi. Sähkötolppien tulee myös olla tukevasti kiinni maassa ja niiden pistorasiat ehjiä. Myös kaikki tarvittavat sähkötyöt talvea varten kannattaa tehdä jo syksyllä, ennen pakkasia. Sateisilla syyssäillä myös huomaa helposti, toimivatko taloyhtiön hule- ja sadevesijärjestelmät vai jääkö vesi talon vierustoille seisomaan. Syksyllä kiinteistöpalvelu varmistaa myös, että rännit ja kourut ovat puhtaita roskista, kuten myös sadevesikaivot. Kattojen ja kattokaivojen kunto tarkistetaan myös syksyllä, sekä piha-alueen päällysteen kunto ja tasaisuus. Kannattaa valita yhteistyökumppaniksi kiinteistöpalvelu, joka hoitaa kiinteistön asioita ennakoivasti ja varmistaa mahdollisimman hyvän asumisviihtyvyyden ja turvallisuuden. PKMK Palvelut Oy tarjoaa monipuoliset kiinteistönhuoltopalvelut. tag:
314 sanat