Kannattaako tilata sisämaalaus ammattilaiselta vai tehdä se itse?

Sisätilojen maalaus on yllättävän iso projekti, mutta se on mahdollista tehdä itse, jos on sopivasti aikaa käytössä ja tarpeeksi taitoa sen hoitamiseen. Maalaaminen ei ole kevyttä puuhaa, vaan vaatii myös hieman voimia ja kuntoa. Toiset rakastavat erilaisten projektien tekemistä ja niiden toteuttaminen itse tuo heille iloa. Toiset taas nauttivat hyvin toteutetusta lopputuloksesta, eikä tekeminen itsessään ole ilon lähde. Kannattaako tilata sisämaalaus ammattilaiselta vai tehdä itse, riippuu paljolti omasta ajasta ja kyvyistä. Jos laadukas sisämaalaus ja miten projekti toteutetaan kiinnostaa, kannattaa lukea tämänkertaisesta kirjoituksesta aiheesta lisää.

Sisäpintojen maalaus aloitetaan esikäsittelyllä

Seinien maalaamisella voi suhteellisen helposti uudistaa tai kohentaa kodin ilmettä. Maalaaminen voi olla mukavaa ja sujua saumattomasti, kunhan vaan muistaa valita oikeanlaiset välineet ja toteuttaa projektin huolellisesti, vaihe vaiheelta alusta loppuun. Huoneesta, jonka seinät maalataan, kannattaa poistaa ylimääräiset huonekalut ja muut esineet mahdollisuuksien mukaan. Seiniä maalatessa on myös tärkeää suojata lattia huolellisesti ja siihen sopii hyvin maalinkestävä paperi. Suojata kannattaa myös ovien pielet, valokatkaisijat ja listat ja sen voi tehdä esimerkiksi maalarinteipillä.

Seinät pestään ja tasoitetaan ennen maalaamista

Ennen maalaamista, kannattaa seinät puhdistaa siihen sopivalla pesuaineella, joka poistaa lian ja rasvan pinnoilta ja parantaa siten uuden maalin tarttumista pintaan. Seinien pesun voi tehdä suihkuttamalla niille pesuainetta, joka pestään pois pesuliinalla tai sienellä. Seinien pesun jälkeen niistä voi tasoittaa kolot ja muut epätasaisuudet kitillä. Kittiä levitetään koloihin ja naarmuihin taipuisalla lastalla ja tämän jälkeen kitin täytyy kuivua 0,5 – 24 h. Kuivunut kitti hiotaan tasaiseksi ja sen jälkeen seinät voidaan maalata.

Seinien maalaus aloitetaan rajaamalla, jonka jälkeen maali levitetään ja tasoitetaan

Seinät kannattaa rajata pensselillä katonrajasta, nurkista ja jalkalistojen kohdalta. Seinät voi tämän jälkeen maalata pohjamaalilla. Pohjamaali tasaa alustaa ja sen avulla saa hyvän pohjan pintamaalille ja lopputuloksesta tulee tasaisempi. Pintamaalaukseen käytetään väriä, jonka väriseksi lopullinen seinäpinta halutaan. Maalaaminen aloitetaan aina nurkasta, josta sitä telataan seinän keskikohtaan päin. Parhaimman lopputuloksen saa sellaisella telalla, joka sopii sisämaalaukseen seinille. Sisämaalaus ei ole mahdotonta toteuttaa itse, mutta sisämaalaus ammattilaiselta takaa varmasti tasaisen lopputuloksen. Maalaus Partners Oy tarjoaa sisämaalauksen ja sisäpintatyöt. tag:
325 sanat