Hormisaneeraus korjaa ja uudistaa savupiipun

Savupiippu altistuu vuodenaikojen ja säänvaihteluille, kuten myös kylmyydelle, kuumuudelle, kosteudelle, jäälle ja lumelle. Savupiippu voi alkaa pikkuhiljaa rapautumaan ja sen kunto kannattaakin tarkistaa säännöllisesti, koska huonokuntoinen tai tukkeutunut hormi on turvallisuusriski. Tälläkertaa aiheena kirjoituksessa on savupiippu, hormisaneeraus ja savupiipunkorjaus. Voit lukea blogista lisää aiheesta, toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä tietoa.

Savupiipun kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti

Vaikka savupiippu näyttäisi hyväkuntoiselta, kannattaa sen ja hormiston kunto tarkistaa säännöllisesti ammattilaisen toimesta. Hormien käyttöikä vaihtelee ja siihen vaikuttavat myös sen käyttö ja suojaus. Savupiipun suojaksi kannattaa laittaa sadehattu, joka suojaa sen yläosan rakennetta vedeltä, jäältä ja lumelta ja pidentää sen elinikää. Huonokuntoinen savupiippu ja hormi voivat aiheuttaa tulipalonvaaraa ja niistä voi vuotaa savua ja kuumuutta rakenteisiin ja sisätiloihin. Toisinaan piipun huonon kunnon voi myös nähdä, jos se on selvästi rapautunut ja halkeillut. Rapautuneiden tiilien raoista ja sen seinämien halkeamista voi päästä vettä hormiin ja rakenteisiin, josta voi syntyä ajan kuluessa kosteusvaurioita. Rapautuneesta savupiipusta voi myös irrota laastia ja tiilenpaljoa, jotka voivat aiheuttaa tukkeutumia tai heikentää hormien vetoa. Jos savupiippua ei ole käytetty pitkään aikaan, esimerkiksi vapaa-ajanasunnolla, täytyy sen kunto tarkistaa aina ennen käyttöönottoa. On myös hyvä tarkistaa vanhemman talon hormiston kunto, varsinkin, jos talo on rakennettu ennen 1970-lukua.

Hormisaneeraus voidaan tehdä eri tavoilla

Savupiipun korjaus voidaan tehdä eri tavoilla ja se, mikä menetelmä sopii parhaiten, riippuu monesta eri asiasta. Esimerkiksi talon lämmitystapa ja se onko piipusta irronnut tiiliä tai sen saumat rapistuneet, vaikuttavat siihen, miten se korjataan. Savupiippu voidaan korjata kahdella tekniikalla, hormin massauksella tai hormin putkituksella ja jos piipusta on irronnut tiiliä tai sen saumat ovat rapistuneet, tehdään piipulle korjausmuuraus. Hormin massaus sopii hyvin kohteisiin, joissa on puulämmitys ja hormin putkitus sopii kohteisiin, joissa on öljylämmitys. Hormin massauksessa savupiipun sisäpinta tasoitetaan tasaiseksi laastilla, joka parantaa sen kestävyyttä, lämmönvarauskykyä ja rakennetta sekä pidentää piipun käyttöikää. Kun kohteessa on öljylämmitys, paras hormisaneeraus vaihtoehto on hormin putkitus, jossa savupiippuun asennetaan hapon kestävä teräsputki. Hormisaneeraus hoituu esimerkiksi Heinox-Hormit Oy:n puolesta. tag:
311 sanat